Dünya Mutfakları Atlası

Tükendi
Dünya Mutfakları Atlası, insanın yemek yeme tarihini, toplayıcılık, avcılık ve balıkçılık dönemlerinden başlayarak, beslenme, gastronomi ve coğrafya üçgeninde ele alıyor.

Atlas, yemek yeme alışkanlıklarını zaman zaman tekdüzeliğe mahkum eden küreselleşmenin, aynı zamanda, farklı mutfakların karakteristiklerinin korunduğu bir dünya mutfağı yarattığına dikkat çekiyor. Bu bakış açısıyla Dünya Mutfakları Atlası, sağlıklı ve güzel yemek yeme sanatının, çokkültürlülükle paralel bir gelişim içerisinde olduğunu vurguluyor.

Olivier Etcheverria ile hazırladığı Atlas`ın giriş bölümünde Gilles Fumey, 16. yüzyılda ilk tropikal ürünlerin Avrupa`ya taşınmasıyla başlayan mutfakların küreselleşmesinin 21. yüzyıldaki etkisini şu cümlelerle özetliyor... mutfakları ve gastronomileri, günümüzde yemek pişirmenin, hazırlamanın, ağzımızı tatlandırmanın olağanüstü olanaklara kavuştuğu bir beslenme sistemi içinde düşünmek gerekir.

Sebze ve meyvelerden deniz ürünlerine; et, süt ürünlerinden alkollü ve alkolsüz içeceklere kadar besin maddelerinin coğrafi koşullara göre üretim ve tüketim biçimlerini inceleyen Atlas, kapsamlı içeriğini kısa ve öz açıklamalarla oluşturuyor.

Kategori Yeme-İçme
Cilt Türü Karton Kapak
Basım Tarihi: Ekim 2007
Basım Yeri: İstanbul
Ebat:
Dil: Türkçe
Kâğıt Türü: -
Sayfa Sayısı: 84
Barkod: 9789756690789
Olivier Etcheverria

Kullanıcı Yorumları

Henüz hiç yorum yapılmadı.

Yorum Yap

Yorum yapmak için kullanıcı hesabınızla giriş yapmalısınız!

Giriş yapmak için lütfen tıklayınız.

Yazarın / Kategorinin Kitapları